vrijdag 25 februari 2011

Een nieuwe trend?

Dreigen, dreigen en nog eens dreigen. Het lijkt wel zo langzamerhand in onze samenleving geslopen te zijn. Of het nu op het internet is, of per geheim telefoonnummer, of via een dreigbrief, het maakt niets uit, het schijnt normaal te worden.


Waren het vroeger nog de activisten aan de extreem linkse zijde, die dit middel gelimiteerd vonden om hun doelen te bereiken, vandaag de dag nemen ook haatbaarden en ander geestelijk gestoord gespuis deel aan dit soort idioterie.


Iedereen kan zich nog de noodkreet van Pim Fortuyn voor de geest halen, toen hij zich naar de Minister-President Kok richtte, en riep: 'U bent ook mijn Minister-President!' Kok deed dit lacherig af, en we weten inmiddels wat de gevolgen waren.


Je hoopt dat men van het demoniseren geleerd zou hebben, maar helaas, niets is minder waar. Met de opkomst van de PVV, zie je weer, dat de oude stellingen worden betrokken. Hel en verdoemenis worden uitgestort over elkaar als of het oorlog is.


En ja, ook de VARA laat zich niet onbetuigd, zeker niet als publiek uithangbord van de PvdA. Onder aanvoering van de moraal ridder Francisco van Jole en de website JOOP.nl, is er regelrecht een haatcampagne op gezet, om ons op het gevaar te wijzen.


Dit soort idioten beseft niet, of juist heel erg goed, wat voor consequenties dit soort stemmingmakerij oplevert. Mensen als van Jole genieten schijnbaar van de aandacht die het brengt, maar denken vaak niet verder over de gevolgen na.


Ik noem een Ayaan Hirsi Ali, een Geert Wilders, of een Soorah Hera. Allemaal mensen die voor hun leven moeten vrezen. En sinds kort ook VARA werknemers. Paul de Leeuw deed zelfs voor de televisie een emotioneel pleidooi. 


Nou is Paul de Leeuw in mijn ogen ook een grote flapdrol hoor, maar ook hij verdient het niet om te vrezen voor zijn gezin. Dan ga je te ver.


En natuurlijk weet ik wel, dat zo'n kwal als van Jole, mensen niet persoonlijk bedreigt. Maar hij had zich wel kunnen bedenken dat dit zou kunnen gebeuren. En misschien hoopte hij er ook wel op, immers negatieve aandacht is ook aandacht.


Wat misschien nog wel een voordeel van dit alles zou kunnen zijn, is dat de VARA zich nu tweemaal bedenkt voordat ze weer mee gaan met gasten als van Jole. 


Je zou het heel grof een koekje van eigen deeg kunnen noemen, zoals Paul Rosenmöller dat heeft mogen ervaren na de moord op Fortuyn. Maar ik zal het niet zo noemen, daar ik bedreigen verwerp en afkeur. Zoals ik alle idioten afkeur, die bedreigingen uiten, naar wie dan ook. 


Discussies moet je op het scherpst van de snede kunnen voeren, openhartig en eerlijk. 


De kriebels.



2 opmerkingen:

  1. Wat kan jij de dingen goed verwoorden ik vind dat echt wel top hoor maar ja wat wil je jij bent een topper.

    liefs Gertiena

    BeantwoordenVerwijderen