zaterdag 12 februari 2011

Een gevaarlijke ontwikkeling

De vrijheid van meningsuiting is voor mij iets wat heilig is. Elkaar in de ogen kijken met een open vizier en op een nette manier je mening kunnen zeggen. Helaas is deze manier van discussiëren niet mogelijk in Nederland.


Sterker nog, deze vrijheid staat in Nederland onder druk. De druk komt van mensen die zelf jarenlang zich beroepen hebben op deze vrijheid. Aanslagen op voertuigen en gebouwen van het leger, vernielen en bekladden van auto's, scheermesjes in post voor mensen die in een laboratorium werken, om maar iets te noemen.


Ook de door dit soort lui omgelegde Pim Fortuyn, kreeg in de aanloop naar de verkiezingen van 2002, een stronttaart over zich heen, omdat hij een totaal andere mening had, dan deze lieden wilden horen.


Een paar jaar tevoren, dreef Fortuyn tijdens een discussie het PvdA fossiel Marcel van Dam in een hoekje. van Dam gaf ons al een indruk, wat voor toestanden we in de toekomst konden verwachten vanuit die hoek.





Fortuyn stelde in 1997 al het gevaar van bepaalde stromingen van de Islam aan de kaak, integreren moet ze, onze normen en waarden accepteren. Bijna negen jaar later biedt de VARA wederom een klankbord aan lieden met een bekrompen gedachtegang zoals Marcel van Dam.


Men wil een serie maken over de opkomst van het schrikbeeld van de VARA,Geert Wilders. Immers deze politicus is een fervent tegenstander van de Islamisering, iets waar de achterban van de PvdA kippevel van krijgt.


Ook op de, aan de VARA gelinieerde, website JOOP.nl schroomt men zich niet Geert Wilders met met Nazi praktijken te gaan vergelijken. Tuurlijk, JOOP.nl beroept zich op de vrijheid van meningsuiting, maar daar zit het hem nu.


Net zoals het beweren dat politiek links georiënteerde mensen iets met de massa moordenaars Mao of Stalin te maken hebben, is het vreselijk onzinnig, misschien wel strafbaar, mensen die anders denken, uit te maken voor Nazi's.


Sterker nog, veel van deze lieden die dit roepen, durven rustig andersdenkenden te intimideren. Kandidaatleden van de PVV worden het werken onmogelijk gemaakt. Werkgevers ontvangen dreigmailtjes, die je standaard kan downloaden van bepaalde websites, gezinnen wordt duidelijk gemaakt dat ze nergens veilig zijn.


Nu zal mij het eerlijk gezegd een worst zijn hoe de PVV het gaat doen met de verkiezingen. wat mij wel vreselijk ergert, is hoe sommige zich zelf 'intellectuele' noemende mensen andersdenkenden behandelen. Ik heb het niet over die autistische idioten die over elke 'dt' fout vallen, maar die gasten die de daad bij het woord gaan voeren.


Mensen, die de wet van Godwin te pas en te onpas aanhalen, om maar hun gelijk te gaan halen. Bij die mensen zit het gevaar, dat de vrijheid van meningsuiting, verloren gaat aan een gedachtegang, die misschien nog wel erger is, dan zij menen te moeten bestrijden.


Het zal de publieke omroep dan ook sieren, in plaats van de SMAT quota, meer de nadruk gaan leggen op het tegen gaan van haatzaaiende programma's. 


Je mening niet meer kunnen uiten, omdat een kleine groep idiote en gestoorde idealisten vinden dat hun politieke overtuiging de enige ware is, moet niet kunnen in Nederland. Laat Justitie zich maar vaker buigen over dit soort enge clubjes, die naar mijn mening een groter gevaar zijn voor de samenleving, dan een stel brullende PVVers.


De kriebels

Geen opmerkingen:

Een reactie posten