vrijdag 4 maart 2011

Zwijgen is echt goud!

Soms is het gewoon verstandig even geen commentaar te geven. Een moment van stilte kan meer zeggen dan woorden. Ik neem het voorbeeld van de drie gevangen genomen piloten maar als voorbeeld.


De SP, ja die raar dansende figuren van woensdagavond, had dat vandaag beter kunnen doen. Ze vonden het nodig hun kameraad Kaddafi een hart onder de riem te steken. Nou zal mij dat normaal een zorg zijn, echter wel als het om landgenoten gaat, die gebruikt gaan worden als menselijk schild.


SP-Kamerlid Harry van Bommel vindt dat Libië het volste recht heeft om drie Nederlandse militairen te gijzelen die zondag een mislukte evacuatie uitvoerden. "Vergelijk het met een helikopter die ergens in Amsterdam landt."


Natuurlijk, het was geen gelukkige actie, en ja, Libië doet hun plicht. Immers, als er weer Russische vliegtuigen door ons luchtruim vliegen, sturen wij er ook F-16's op af.


En ja, ergens heeft die van Bommel ook gelijk met zijn opmerking dat het een illegale daad is. Ik quote: "De Libiërs hebben dus binnen het recht gehandeld door deze helikopter in beslag te nemen en de mensen te arresteren."


Maar verdorie van Bommel, is je streng terecht wijzende vinger zo belangrijk, dat je en passant even vergeet dat er drie families doodsangsten uitstaan? Families die weten, dat jullie socialistische vriend zelfs zijn eigen bevolking kapot bombardeert. Iemand, die in het verleden al blijk er van heeft gegeven, geen respect te hebben voor het leven van mensen. 


Maar nee, de SP moet blijven wijzen met dat vingertje. Jammer genoeg uitte van Bommel dit niet voor de provinciale verkiezingen. Had hij dit gedaan, dan hadden ze kunnen dansen dat ze 75% van hun zetels hadden verloren in plaats van maar 33%.


Kijk Harry, je had dit beter kunnen denken, en niet uit kunnen blaten. Dat had niemand je kwalijk genomen. Soms is het echt beter je betweterige mond te houden.


Als je een echte kerel bent, dan zou je er goed aandoen, om de families van de piloten een hart onder de riem te steken. Maar iets zegt mij, dat jij nu met een grijns de berichtgeving over je uitspraken zit te volgen.


Ik blijf wel de drie piloten steunen, ook hun families die vreselijke angsten moeten doorstaan!


De kriebels.

9 opmerkingen:

  1. Harry en steunen, Harry steunt die gekke Greta van Duisenberg ook de anti semiet..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het gaat mij ook om de solidariteit met de familie van de piloten. Daar denkt die van Bommel niet aan.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. idd je hebt volkomen gelijk die families die nu doodsangsten uitstaan daar denkt niemand aan en is wel zo belangerijk.

    je hebt weer een goed stuk geschreven.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Juist Gertiena, nu eens niet politiek maar medeleven tonen!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. dat vind ik ook medeleven is ook wel zo menselijk dan altijd achter de politiek te verschuilen hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Dat dus, even je politieke geluiden voor je houden.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Een sterk staaltje onderbroeken politiek van Ome Harry en de tomatensmikkelaars!
    Dat hij refereert aan het feit dat de NL overheid een foute keuze heeft gemaakt door illegaal Libisch grondgebied te (laten) betreden is één. Maar dat hij voorbij gaat aan het lot van deze soldaten en hun families toont weer eens dat het ook de SP meer om politiek is te doen dan om de mensen die zij horen te vertegenwoordigen!

    Kort samengevat kunnen we dan ook niet anders concluderen dat politiek sucks!!! In alle opzichten!

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Dat ben ik helemaal met je eens Gert. En nu maar weer kijk hoe die tuinlaaf va een Roemers het weer vlak gaat strijken.

    BeantwoordenVerwijderen